Eredetileg tartalmas reggelinek készült,de könnyű ,gyors ebédnek is megteszi.
Az alapötlet,mármint a hús,Nigella mostanában futó beszélgetős műsorából származik,de már arra nemigen emlékszem,hogy kivel is beszélgetett éppen.Azt hiszem, az ételhez amúgy sincs köze a személynek:)
Nem vagyok benne teljesen biztos,hogy hűen követtem a receptet,mert a TV általában háttérzajként szól nálunk,csak hogy a város moraját elnyomja,ha meg úgymond nézem,akkor két percen belül elalszom...
De ennek ellenére finom lett,ezentúl is szeretni fogjuk:)
A salátával kapcsolatban is vannak kétségeim,valószínűleg bármely görög sírva elbujdokolna,ha a nevére kellene vennie,dehát ismerjük a franciasaláta történetét is,amit kizárólag Franciaországban nem ismernek,illetve igen,de ők orosz salátának hívják:)
Megígérem,kikutatom az autentikus görög salátát egyszer!
Tehát:
Amiből(hús):
-~700 gr pulykamellfilé
- 1 pohár natúr joghurt
- só,durvára őrölt bors
- 1 csomag(~200gr) omlós sós keksz,a fajtájára nem emlékszem
Amiből(saláta)
-érett,de még kemény paradicsom
-fürtös uborka
-feta,vagy feta jellegű sajt,én a SOLE ZEUSZ fajtát szoktam használni
-magozott olajbogyó,ha lehet zöld is meg fekete is
-1 pohár natúr joghurt
- durvára őrölt bors
- 3-4 ek evoo
Ahogyan:
A húst csíkokra vágom,és külön nem sózom be.A joghurtot viszont bőven sózom,borsozom.A pulykamellhez általában kínálkozik a fokhagyma is, ez esetben nem vágytam rá,de egy próbát megér.Ráöntöm a húsra,és amennyire lehet egyenletesen eloszlatom rajta.Lefedve beteszem a hűtőbe,ha előre gondolkodok akkor 2-3 órára,ha nem akkor csak annyira,amíg összeállítom a salátát.
A salátához az uborkát nagyjából egyforma kockákra/darabokra vágom.A paradicsomot kimagozom,levét fel lehet használni leveshez,vagy akár meg is lehet inni,a húsát felszeletelem.
A sajtot leszárogatom papírtörlővel,és kb. 1x1 cm-es hasábokra vágom.Egy tálban összeforgatom a joghurttal,olajjal és némi borssal.Sóra nemigen van szükség,a sajt sós egymagában mindenki helyett...
A hús még pácolódik,addig valamilyen módszerrel a sós kekszen egy egyszerű térfogattranszformációt hajtunk végre.Nem lévén aprítógépünk,ez erős nylonzacskó és sodrófa segítségével történik.A fiam már kifejezetten profi ebben:)
A kekszmorzsát tálba rakom,és a pácból kiszedegetett húsokat ezzel "panírozom" be.Tudom,ez nem panír,de mikor megsül,messziről ,hunyorogva úgy néz ki.A húsokról nem itatom le a joghurtot,egyrészt mert kár,másrészt meg így vastagabb lesz a morzsakéreg.
Ha kész,bő,forró,semleges ízű(pl. napraforgó) olajban kisütöm.
Azonnal,melegen fogyasztandó,mert a kekszmorzsa hidegen hihetelen mennyiségű párát képes adszorbeálni,így csúfosan elázik.
Ha lehet,hideg sört érdemes inni hozzá.
2007. július 4., szerda
Joghurtos pulykamellcsíkok görög salátával
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
4 megjegyzés:
Szia!
Ezt a kekszmorzsás bundát mindenképp kipróbálom :) Azt hiszem tudom mi lesz a hétvégi menü :)
Tényleg nagyon finom volt!
Örülök hogy teszett,remélem ízleni fog!
Szia! Én úgy emlékszem, hogy a sütőben sütötte meg sütőpapíron. Úgy még nem próbáltátok?
Szia!
Még nem.Erre nem emlekszem.De szerintem a mi sutonkben nagyon kiszaradna ugy:)
Udv
zsurkenyer
Megjegyzés küldése