Szándékosan nem feta,persze,még utóbb védjegybitorlás lesz belőle:)
Egyszerűbb elérhetősége okán a SOLE feta jellegű sajtját szoktam vásárolni,kategóriájában egész jó.
Nem vetekedhet persze egy igazi görög juhsajttal,de a katona azzal harcol,amije van...
Az olajban érlelt/pácolt fetát réges régen Jamie Olivernél láttam,igaz,ő nem cicomázta ennyit emlékeim szerint,csak beledugott három-négy nagyobb darab sajtot egy csatos üvegbe,meg egy kettétört chilit,felöntötte olajjal,és kész.
Ebből fejlődött tovább a mi verziónk,ami az arányok változtatásával lehet pácolt sajt vagy akár saláta.
Általában nagyobb mennyiség készül egyszerre,mert friss bagettel,vagy pirítóssal ipari mennyiséget vagyunk képesek eltüntetni belőle.
A képen látható adag egyszemélyes,salátába hajló kivitel,munkahelyi ebédnek készült.
-feta vagy fetajellegű sós sajt
-uborka
-paradicsom
-olajbogyó
-zöldfűszerek( bazsalikom,kakukkfű)
-evoo
Ahogyan:
Minimális konyhatechnikai jártasságot igényel csupán az elkészítés.A sajtot felkockázom,a paradicsomot( itt koktélparadicsom) félbe,az uborkát 4-5 mmes karikákra aztán mérettől függően félbe/negyedbe vágom.
A zöldfűszereket nem túl finomra aprítom.Belerakosgatom egy zárható üvegbe,közészórom a zöldfűszereket is,és felöntöm extra szűz olívaolajjal.
Akár azonnal ehető is,de pár nap a hűtőben csak jót tesz neki.
Ha előre gondolkodok,a paradicsomot szeletekre vágva meg is fonnyasztom/aszalom,úgy sokkal intenzívebb az íze.
Ha kevés zöldség,sok sajt az arány,az uborkát is megaszalom kicsit,de akkor csak fűszerként szerepel,mert egyébként nincs nagy élvezeti értéke.
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki :-) Én is láttam Jamie receptjét, és meg is csináltam már egy párszor. Gastroajándéknak is nagyon jó :-)
Ő a zöldfűszereket és az apróra vágott chilit összekeverte, kiszórta egy deszkára, belehempergette a sajtot, és úgy tette az olajba.
Koszi!
Hat,jamieolivert mar nagyon regen lattam,megkopott az emlek...
De a chili stimmelt:)
Udv
zsurkenyer
Na, mire rájöttem, mi az az evoo... :o)
Pár éve én is sokat csináltam, rengeteg zöldpetrezselymet raktam bele. Tényleg, csinálok megint.
Ha kietted belőle a sajtot a maradék olajjal mit csinálsz?? vagy nem marad???
Sziszi
Hat,nem sok.Remekul ki lehet tunkolni,de ha megis marad,a kovetkezo adag keszitesenel ujrafelhasznalhato.
Udv
zsurkenyer
Megjegyzés küldése