2008. június 17., kedd

Újkrumpli gombával

Meg persze hagymával és szalonnával.

Különben is,Cserke az oka mindennek!Ilyeneket ír,az olvasó meg szalad is ellenőrizni egyből,hogy állnak a szalonna és hagymakészletek.Persze érzékszervi vizsgálatot is végez nyomban,nehogy baj legyen!

Miután elégedetten hátradől a kisfröccs után,csak el kell tervezni,mibe is lehetne belefőzni a nevezetteket.Nem,nem fogyott el mind az érzékszervi vizsgálat alkalmából szerencsére:)

Újkrumpli ugye hegyekben,meg került egy csomag gomba is,csak afféle tenyésztett fehérkalapú csiperke,de ide az nagyon jó volt.Meg az aktuális kedvenc,a friss kakukkfű.

Ennyi már elég is volt egy gyors ebédhez.

Amiből:

~1,5 kg újkrumpli
-1 csg gomba (400-500 gr)
-3-4 vékony szelet szalonna
-3 nagyobb friss hagyma(nem főzőhagyma,annál sokkal karakteresebb)
-kis csokor kakukkfű
-só,bors
-3-4 ek evoo

Ahogyan:

A krumplikat megtisztítom,alaposan megmosom.A tojásnyinál nagyobb méretűeket meg is felezem. Hagymát felszelem,a gombát mérettől függően félbe/négybe vágom.A szalonnát igen vékonyan felcsíkozom.

Mindent beleborogatok egy jó nagy tálba,megszórom a felaprított kakukkfűvel,sózom,bőven borsozom és rálocsolom az olajat.

Összeforgatom,lehetőleg anélkül,hogy még az ég is olajos legyen,és átöntöm egy mély tepsibe.

Közepesen forró sütőben,160-180°C-on sütöm nedves sütőpapírral lefedve.Néha ránézek,ha már majdnem jó,a papírt leveszem,és még pár percig pirítom.

Ilyenre:

Közben megmosok egy csomó zöldsalátát,keverek hozzá borecetes öntetet,


és lehet is tálalni.Kisfröccsel nagyon jó volt...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nincs kicsit sem lelkifurdalásom:)
Nagyon guszta, kell nekem este 11-kor benézni ide...olyan éhes lettem, mint a farkas.

zsúrkenyér írta...

Mert ugye aki masnak vermet as...:)

Névtelen írta...

Bele is estem rendesen, muszáj volt egy kis meggyes mascarponekrémet ennem, annyira éhes lettem...

zsúrkenyér írta...

Hogy Te micsoda aldozatokra vagy kepes!:)

Egy martir,aki vagy!:)