Nagy,tartalmas reggelivel kellett előállni,de nem volt előtte célzatos bevásárlás,így a meglévő,illetve talált alapanyagokból kellett gazdálkodni.
Mindenféléből volt egy kevés,így merült fel a batyu ötlete.
Nem is biztos,hogy sikerült teljesen pizzásra hangolni az összhatást,de mivel a pizza úgyis ahány ház,annyiféle, akár mondhatjuk is rá,hogy az:)
Meg különben is,előtte egy-két nappal valamelyik TV-ben a nagy öreg,Carluccio valami ilyesmi töltött tésztafélét csinált,talán strombolit.
És mivel a gyermekek a pizzát általában szeretik,a párom meg említette,hogy ilyen régen volt,így lett.
Amiből:
A tészta:
-4 mp(mérőpohár) kenyérliszt
-1-3/4 pohár víz
-1 dl semleges étolaj
-25-30 gr friss élesztő
-2 tk cukor
-2 kk só
A töltelék:
- paradicsom
-hagyma
-kolbászkarikák
-sonka
-virsli
-sajtok tetszés szerint
-1-2 ágacska rozmaring,fokhagyma,oregano,só,bors
-2-3 kanál evoo
Ahogyan:
A tésztához valókat ,mivel reggeliről van szó,beleszórom a kenyérsütőgépbe,és igyekszem az ébresztőórával szinkronban jó koránra beprogramozni.
Mire az első kávén túlvagyok,addigra a selymes,rugalmas,fényes-zsíros tészta kész is.
Lisztezett deszkára borítom,alaposan átdagasztom.Négy ,nagyjából egyforma gombócra osztom,és pihenni hagyom addig,amíg a belevalókat nagyjából egyforma méretűre aprítom,rászórom az összevágott zöldfűszereket,meg persze a szárazakat is,és meglocsolom az olívaolajjal.
Jól összekeverem,és visszatérek a tésztához.
A gombócokból jó nagy korongokat nyújtok,kb. 3-4 mm vastagságút.
Ráhalmozom a tölteléket,öszzehajtom,és óvatosan,nehogy kiszakadjon,hajtással lefelé kiolajozott tepsibe teszem.
20-25 percig még békén hagyom,hogy a tészta egy kicsit magához térjen,és megkeljen egy kicsit mégegyszer.
Mielőtt betenném a sütőbe,tetejét tejjel elkevert tojássárgájával megkenem.
170-180°C-on 30-35 percig sütöm,és kész is.
Ilyen lesz kívülről:És belülről:
2007. június 8., péntek
Calzone
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése