2007. május 7., hétfő

Karfiolos-spárgás szűzérmék

Általában előre főzünk/főzök másnapra,mert ugye dolgozó emberek lévén így célszerű.

Elcsúsztunk valamilyen okból,nem volt mit enni,ezért hazaérkezés után kellett valamit összerántani,max fél óra alatt.

Abból kellett gazdálkodni,amit a hűtőben találtam,mert bevásárolni sem mentünk el:)

Némi turkálás után előkerült egy szűzpecsenye,meg némi zöldség,ebből született az alábbi könnyű,kétszemélyes ebéd.

Amiből:

-1 szűzpecsenye
-1 kis karfiol
-1 csokor spárga
-1 póréhagyma
-kevés húsleves
-3-5 dkg vaj
-1-1,5dl főzőtejszín
-só,durvára őrölt bors

Ahogyan:

A vajon hirtelen átsütöm a nagyjából egy centiméter vastag szeletekre vágott húst.Sütés közben sózom,borsozom.Ha már késznek gondolom,kiveszem,melegen tartom,a visszamaradt vajon megfuttatom a zöldségeket.

A karfiolt rózsákra szedve,a pórét vastagra szelve,a spárgát hámozva,három-négy centis karikákra vágva.

Egy-két perc pirítás után sózom,borsozom,de csak mértékletesen,hogy a zöldségek természetes édessége érvényesülhessen.

Pici húslevessel felöntöm,néhány perc alatt roppanósra párolom.

Ha ez is megvan,visszateszem bele a húst,összemelegítem,a tejszínt rálocsolom,még egy perc,hogy besűrűsödjön kicsit,és kész.

Petrezselymes ,párolt rizzsel egészen remek volt.


Nincsenek megjegyzések: