2007. augusztus 10., péntek

Hagymás-gombás-szűzérmék

Ismét egy "talált" szűzpecsenye adta az alapot az alábbi gyors ebédhez.A hozzávalók összeválogatására némi hatással volt egy régi Jamie Oliver zacskós csirkemell recept,ahol újhagymát,gombát,tejszínt,fehérbort adagolt a hús mellé a zacskóba.

Hát,első látásra talán nehéz elhinni,hogy honnan is indult,de az ízhatás összességében felidézte a batyus csirke ízvilágát.

Ráadásul előkészítéssel együtt megvolt annyi idő alatt,amíg a tészta megfőtt,és eg ymunka utáni gyorskajánál ez nagyon fontos szempont:)

Legközelebb azért kevesebb hagymával csinálom...

Ja,és borsó is került bele,mert a mélyhűtőből előkerült egy maréknyi fagyasztott borsó is,ami önállóan kevés lett volna magában,de az édes borsó remekül illett az édes hagymákhoz,és a kicsit fanyar fehérboros-tejszínes mártáshoz.

Tehát :

Amiből:
-1 szűzpecsenye
-2 fej vöröshagyma
-1 nagyobb póréhagyma
-1 marék(kb 200 gr borsó)
-20-30 gr vaj
-2-3 ek evoo
-só,frissen őrölt bors
-kb 1 dl. száraz fehérbor
-1 dl tejszín

Ahogyan:

A vaj és olaj keverékén elkezdem sütni a szeletekre vágott szűzpecsenyét,közben sózom,borsozom.Rádobom a felszeletelt hagymát,kicsit sütöm együtt,aztán jön a felkarikázott póréhagyma is.Kevés száraz fehérbort öntök alá,és lefedve párolom.Mikor majdnem kész,beldobom a borsót,ami kb. 5 perc alatt átfő.
A végén meglocsolom kevés tejszínnel,összeforralom és kész.

Ideális esetben addigra pont kész a tészta is,és tálalható.

Nincsenek megjegyzések: