Nemrég mutatták be a sajtónak a Magyar Honvédség ezidáig széles körben nem ismert ,mindenre elszánt elit alakulatát és az ő titkos fegyvereiket.Nevezetesen a katonaszakács válogatottat és azokat az ételsorokat,amelyekkel a csapat az erfurti szakácsolimpiára készül.
Az igazi kihívást jelentő melegkonyhás szekció három fogása látható a képen.
Hogy mi is látható ,azt idemásolom az eredeti cikkből:
Előétel: tőkehal szelet vajban, száraz fehérborral párolva, rakott zöldség (cukkíni, padlizsán, sütőtök, fontina sajt) olívás-kapribogyós citrom ragu.
Főétel: lecsóval töltött párolt hátszín, snidlinges galuska felfújt, párolt ceruzabab, bébi karotta, paprikás mártással.
Desszert: somlói puding, mézes pisztáciával, zölddió befőttel, chilis csoki habbal, fekete szezámos fehér csokoládéval.
Nem hangzik rosszul...
E vetélkedő érdekessége,hogy a választott ételsort 6,5 óra alatt,150 adagban kell elkészíteni,amit a látogatók megvásárolnak,és az ő értékelésük alapján rangsorolják a versenyző csapatokat.
Apró trükk,hogy az ételek készítéséhez kizárólag a Bundeswehr-nél (Német Szövetségi Haderő) rendszeresített mobilkonyhai felszerelések használhatók.
Magyarán gulyáságyú,és annak tartozékai:)
A kép forrása illetve cikk a bemutatóról itt olvasható, itt meg egy rövid video a látványtálakról.
Drukkolok nekik,hogy jól szerepeljenek,de egy dolgot nem értek.
Amikor én még suhanckoromban az MH vendégszeretetét élveztem,vajon ezek a szakácsok hol voltak és mit csináltak ahelyett,hogy valami rendeset főztek volna az épphogy csak ehető helyett?
5 megjegyzés:
Hát nem is tudom. Ez persze messze túlmutat a teában áztatandó ipari műbeles virslin, amelyről másképp nem lehet leszedni a műanyagot :).
Viszont úgy érzem, hogy nem tudnak elszakadni a magyar betegségtől, túlzottan barokkosak a fogások, egy tányérra túl sok mindent zsúfolnak. A kevesebb nem több lenne?
Fene se tudja.Gondolom a latvanytalas szerepleshez muszaj ilyen szep bonyolulk alkotasokat kesziteni.
A desszertet ennek ellenere barmikor,barmilyen testhelyzetben bevallalnam:)
Egy kollégám felesége hajszál híján maradt ki a válogatottból, de remek helyezést ért el az itthoni bajnokságon. Egyébként beosztott szakács a helyi alakulatnál, de például évekig ő adta a recepteket a helyi rádióban a főzőműsorba. Ezzel azt akarom mondani, hogy valóban minden katona a tarisznyájában hordja a marsallbotot. (Napóleon után szabadon)
Köszi az információt. Ihletet nyújt(egykori) bakaságom kulináris élményeinek a megírásához.
phzs:
Je,tenyleg,nalatok meg van helyorseg!:)
Legalabb ket alakulattal...
Hobbiszakacs,itt voltal baka?vagy mar odakint?
Megjegyzés küldése