2008. szeptember 25., csütörtök

Elit alakulat

Nemrég mutatták be a sajtónak a Magyar Honvédség ezidáig széles körben nem ismert ,mindenre elszánt elit alakulatát és az ő titkos fegyvereiket.Nevezetesen a katonaszakács válogatottat és azokat az ételsorokat,amelyekkel a csapat az erfurti szakácsolimpiára készül.

Az igazi kihívást jelentő melegkonyhás szekció három fogása látható a képen.

Hogy mi is látható ,azt idemásolom az eredeti cikkből:

Előétel: tőkehal szelet vajban, száraz fehérborral párolva, rakott zöldség (cukkíni, padlizsán, sütőtök, fontina sajt) olívás-kapribogyós citrom ragu.

Főétel: lecsóval töltött párolt hátszín, snidlinges galuska felfújt, párolt ceruzabab, bébi karotta, paprikás mártással.

Desszert: somlói puding, mézes pisztáciával, zölddió befőttel, chilis csoki habbal, fekete szezámos fehér csokoládéval.

Nem hangzik rosszul...

( A képet a honvedelem.hu-ról loptam,köszönöm!)

E vetélkedő érdekessége,hogy a választott ételsort 6,5 óra alatt,150 adagban kell elkészíteni,amit a látogatók megvásárolnak,és az ő értékelésük alapján rangsorolják a versenyző csapatokat.

Apró trükk,hogy az ételek készítéséhez kizárólag a Bundeswehr-nél (Német Szövetségi Haderő) rendszeresített mobilkonyhai felszerelések használhatók.

Magyarán gulyáságyú,és annak tartozékai:)

A kép forrása illetve cikk a bemutatóról itt olvasható, itt meg egy rövid video a látványtálakról.

Drukkolok nekik,hogy jól szerepeljenek,de egy dolgot nem értek.

Amikor én még suhanckoromban az MH vendégszeretetét élveztem,vajon ezek a szakácsok hol voltak és mit csináltak ahelyett,hogy valami rendeset főztek volna az épphogy csak ehető helyett?

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hát nem is tudom. Ez persze messze túlmutat a teában áztatandó ipari műbeles virslin, amelyről másképp nem lehet leszedni a műanyagot :).
Viszont úgy érzem, hogy nem tudnak elszakadni a magyar betegségtől, túlzottan barokkosak a fogások, egy tányérra túl sok mindent zsúfolnak. A kevesebb nem több lenne?

zsúrkenyér írta...

Fene se tudja.Gondolom a latvanytalas szerepleshez muszaj ilyen szep bonyolulk alkotasokat kesziteni.
A desszertet ennek ellenere barmikor,barmilyen testhelyzetben bevallalnam:)

phzs írta...

Egy kollégám felesége hajszál híján maradt ki a válogatottból, de remek helyezést ért el az itthoni bajnokságon. Egyébként beosztott szakács a helyi alakulatnál, de például évekig ő adta a recepteket a helyi rádióban a főzőműsorba. Ezzel azt akarom mondani, hogy valóban minden katona a tarisznyájában hordja a marsallbotot. (Napóleon után szabadon)

Névtelen írta...

Köszi az információt. Ihletet nyújt(egykori) bakaságom kulináris élményeinek a megírásához.

zsúrkenyér írta...

phzs:

Je,tenyleg,nalatok meg van helyorseg!:)

Legalabb ket alakulattal...

Hobbiszakacs,itt voltal baka?vagy mar odakint?