Hagyományos,egyszerű sült hús,könnyű zöldségkörettel.
A nagy meleg ellenére beizzítottam a sütőt,mert lekvárfőzés is tervbe volt véve,így kellett a hely a tűzhely tetején:)
Viszont köretként valami könnyű,zöldséget szerettem volna,és hajnalban zsenge karalábét talaltam bevásárláskor.
A hús végtelenül egyszerű,gyakorlatilag a "fogom a húst,megsütöm,és már ehetjük is kategória".
A köretet egyszer régen mintha a TVPaprikán láttam volna,de azért a ciánkálit nem venném be...
Tehát:
Amiből:
A húshoz:
-8 szelet (ujjnyi vastag) tarja (csont nélkül)
-1 fej fokhagyma
-kömény-frissen őrölt bors
-só
-fél citrom leve
-2 ek evoo
-könnyű,száraz fehérbor
A karalábéhoz:
-3 nagyobb zsenge karalábé
-40-50 gr vaj
-só,bors
-kis csokor zöldpetrezselyem
Ahogyan:
A fokhagymát összekeverem a megtört köménymaggal,a durvára őrölt borssal,a citromlével és az olajjal.Ezzel a maszattal bekenem a besózott húst,belerakom egy sütőtálba,és annyi bort öntök alá,hogy majdnem ellepje.
Lefóliázom,és 180-190°C-on kb. másfél óra alatt készre sütöm .
A karalábét hasábokra vágom,sós vízben blansírozom.Ez nagyjából 5-6 perc.A leszárított karalábét egy nagy serpenyőben forró vajon átforgatom,sózom,borsozom,és az utolsó forgatás előtt a finomra vágott zöldpetrezselyemmel megszórom.
És kész,tálalható.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése