2007. július 17., kedd

Túrókrokett

Néhány nappal ezelőtt az Index tesztelte Laci bácsi ételfutár szolgálatát,a Teletál nevű céget.Az egyik kóstolt étel volt a túrókrokett.

Ez meg is mozgatta a fantáziámat,de szükség is volt a mozgatásra,merthogy magáról a krokettről egy hangot nem írtak:)

Gondoltam,a krokettet általában a gyermekek is szeretik,nem is túl macerás,krumpliból meg mostanában úgyse lehet,itt a remek lehetőség!Már csak azt kellett tisztázni magammal,hogyan is lehetne összehozni...

A fejben kísérletezés eredménye egy túrógombócmassza-szerű tészta lett.A normál gombócmasszához képest kicsit több darával ,hogy legyen tartása amíg bepanírozom,és sósan,merthogy feltétnek szántam tökfőzelékhez.

A gondolatot tett követte,melynek eredménye alább látható.

Amiből:
-500 gr tehéntúró
-3 tojás
-200 gr búzadara
-50 gr vaj
-só
Panírozáshoz:
-liszt
-3 tojás
-frissen készített zsemlemorzsa

Ahogyan:

Az ügymenet nagyjából megegyezik a túrógombóc készítésével.A túrót áttöröm,a tojások sárgájával és a darával és a lágy vajjal összekeverem.Beleforgatom a habbá vert fehérjét,bőven sózom,és nagyjából egy órát hűtőben állni hagyom,hogy a dara megszívja magát.

Erősen lisztezett munkafelületen kisodrom,formázom,és kétszer panírozom.

Bő,forró olajban,nem túl magas hőmérsékleten sütöttem,mert gondoltam,hogy a nedves masszában sok gőz fog majd képződni,jóval több,mint krumplikrokett esetén.Ki is durrant némelyik,de az csak szépséghiba:)

Jó is lett,de legközelebb valamilyen morzsalékosabb túrót kell hozzá beszerezni,mert így nem utalt a textúrában semmi a fő alkotóelemre (Landmilch krémes tehéntúró volt),illetve érdemes lenne juhtúróval és markánsabb fűszerezéssel is kipróbálni.

Tényleg tökfőzelékkel ettük egyébként.


Nincsenek megjegyzések: