2008. január 24., csütörtök

Zsömle töltve

A zsömle annyira jól bevált,hogy azóta az a "mindennapi kenyerünk".Eleinte maximum a rászórt magokkal illetve azok elhagyásával variáltam,mert persze az én kislányom kizárólag a nemmákost (ezalatt minden mag értendő) volt hajlandó megenni.

De ez nem furcsa,mert mint már többször említettem,nem finnyás,csak igen kevés dolgot szeret:)

Ezért ő nem is igen eszik az alább látható töltött pékárukból.Pedig jók,és így egyszerűbb a reggeli kajapakolás is.

A belevalók a mindenkori igények függvényében a végtelenségig variálhatók,így készült már

párolt-pirított hagymás,

fetás-szárítottparadicsomos bazsalikommal,olívaolajjal,

meg párolt zöldséges

sonkás-krémsajtos
meg kolbászos is.

Meg persze olajbogyós,meg szalonnás,csak azoknak elkallódott a fotója.
Legnagyobb sikere ezidáig a sajtos-paradicsomosnak volt,legtöbbször azt kellett ismételni.
További töltelékek kipróbálása zajlik,az eredményekről majd beszámolok.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

a zsömle receptednél a lisztet 'mérőpohár' mennyiségben adod meg.Mit (mennyit) jelent ez pontosan?
alika

zsúrkenyér írta...

Kedves alika,

esetemben a kenyersuto tartozekakent kapott meropoharrol van szo.

Ennek urtartalma 225 ml.De ez mas-mas lehet gepenkent.

A konnyebb reprudalas vegett hasznalom ezt a merteket,aki esetleg utanam csinalja,nem kell atszamolnia:)

Udv

zsurkenyer