Egyszerű,gyors leves,számos előnnyel.
Például rendkívül változatos,mert az éppen rendelkezésre álló anyagokból kizárt,hogy kétszer egymás után ugyanolyat lehessen főzni,
a sok,alig főzött zöldség vitaminforrás,
kitűnő,amikor a hűtőben megmaradt utolsó három szál fonnyadt zöldséget kellene felhasználni,
és persze azért is,mert a húsgombóc miatt a gyerkőcök is szeretik.
Amiből:
-sárgarépa
-petrezselyem
-zeller
-zöldborsó
-spárga
-újhagyma
-karalábé
-és/vagy amilyen zöldség még éppen van
-2 ek evoo
-só,frissen őrölt bors
-húsleves,vagy leveskocka
-kis csokor zöldpetrezselyem,vagy egyéb zöldfűszer,ízlés szerint
A húsgombóchoz:
-200 gr tetszőleges zsírtalan darált hús
-1 kis fej hagyma
-só,frissen őrölt bors
-szerecsendió
Ahogyan:
A zöldségeket nagyjából egyforma kockákra aprítom,és az olívaolajon kicsit megfuttatom.
Sózom,borsozom,felöntöm a húslevessel.Pár perc főzés után beledobom a borsót,és ha van olyan,aminek a főzési ideje hasonlóan rövid,akkor azt is.
Már csak néhány perc,és a leves tulajdonképpen kész is.A legvégén beleszórom a finomra vágott petrezselymet,és kész.
A húsgombóchoz a darált húst összegyúrom a nagyon apróra vágott hagymával,sózom,borsozom,és kevés szerecsendiót reszelek bele.
Ha a massza a lehetőségeihez mérten homogén,valamilyen módon diónyi gombócokat formálok belőle(ezen van még mit gyakorolni),és gyöngyözve forró sós vízben megfőzöm.
Ez kb 10-12 perc.
Ha kész,átszedem a levesbe,és tálalható.
2007. május 18., péntek
Zöldségleves húsgombóccal
Posted by
zsúrkenyér
at
5/18/2007
Labels: gyors ebéd, húsgombóc, leves