2008. február 14., csütörtök

Csigasüti

Iskolai farsangra készült rágcsának. A gyermekek szeretik,reméljük,nem csak a mieink:)

Amiből készül:
- 1/2 kg liszt
- 1 cs. sütőpor
- 20 dkg vaj
- 10-15 dkg porcukor
- 2 tojás
- vaníliás cukor
- 1 evőkanál kakaó

Ahogyan:


Ez egy omlóstészta, ezért hidegen kell összegyúrni.
Először a vajat elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalót is beledolgozzuk-kivéve a kakaót- gyors mozdulatokkal, hogy a vaj fel ne olvadjon.
A gyúrt gombócot két részre osztjuk, és az egyik felébe belegyúrjuk a kakaót.
A meglévő cipókat is elfelezzük. Így négy tésztát kapunk.
Körülbelül 3 mm vastagra nyújtjuk őket, majd egy fehéret és egy barnát egymásra fektetünk, és együtt feltekerjük. Az így kapott rudakat hűtőben kb. 2 órát pihentetjük.


½ cm-es szeletekre vágjuk, és kivajazott tepsibe rakjuk.


Mérsékelt tűzön sütjük a kis csigabigákat.


Amíg ilyen szépek nem lesznek:)

2 megjegyzés:

velvet írta...

nagyon szépek, tuti meg is csinálom:)
1 fontos kérdés: szerinted meddig tartható el?

Sutyi írta...

Szia!
Hát az a helyzet, hogy mi mindig igen hamar felfaljuk. Szerintem a linzer sütik hetekig is elállnak.
Én megkockáztatnám, hogy meg lehet sütni már most Karácsonyra.
Üdv.:Sutyi