2007. június 4., hétfő

Rakott spárga

Még nincs vége a spárgaszezonnak:)

Valami gyors,egyszerű,ráadásul másnapra jó ebédet kellett összehozni,és a hűtőben búslakodott egy nagy csokor fejnélküli spárga is ,így adódott a összesütött,hússal rakott változat.
Így legalább kipróbáltam a spárga blansírozását is:)
Tehát :

Amiből:

-500 gr spárga(itt éppen fehér)
-500 gr zsírtalan darált hús
-2 szelet szalonna
-2 pohár tejföl
-2 tojás-só,frissen őrölt bors
-1 kis fej hagyma

Ahogyan:

A spárgát a szükséges mértékben,vékonyan meghámozom ,feldarabolom ,blansírozom.
Cca 5-7 perc szükséges.
A szalonnát gyufaszálnyi csíkokra vágom,zsírját kisütöm,a pörcöt bennehagyom. A finomra vágott hagymát megpirítom rajta.Rádobom a darált húst,és annyira megpirítom,mintha bolognai mártást készítenék.

Ilyenkor fűszerezek is,bár ez elég egyszerű volt,mert nem nagyon volt ötletem,hogy a spárga minek lenne a barátja,ezért maradt az őrölt bors,mint jolly joker:)

Ha a hús megpirult,lehűtöm,egy nagyobb tálban összekeverem a tejföllel,beleütöm a tojásokat,és óvatosan,nehogy összetörjön,beleforgatom a spárgát is. Kivajazott sütőedénybe simítom,170-180°C-on készre sütöm.

Ez kb. 35-40 perc.

Kicsit hűlni hagyom,szeletelem,kenyérrel,zöldekkel tálalom. Így ni:


Nincsenek megjegyzések: