2007. június 25., hétfő

Család és blog

Phzs kíváncsi a véleményemre illetve válaszaimra a mostani körkérdés kapcsán.És talán más is:)

Miként, hogyan reagál a család/férj/baráti kör a blogírásra, a gasztromániára, és mi a véleményük arról, hogy az ebédnek a késen, kanálon és villán kívül a kamera is tartozéka, mint állandó "evőeszköz"?

A blogírás úgy kezdődött,hogy már régóta szerettük volna,ha a receptek ,amiket több-kevesebb rendszerességgel készítünk,valamilyen formában meg legyenek örökítve.
Mivel az ételek jelentős része nem követi szolgai módon az itt-ott megjelent recepteket,célszerűnek gondoltuk egy ,a mi ízlésünk szerinti gyűjtemény létrehozását,mert én ráadásul ezelőtt soha le nem írtam egyet se,így gyakran nem is sikerült reprodukálni mégegyszer az adott ételt:)

Aztán jött a VKF,és abban részt akartam venni,így született a blog.

A párom támogat ebben,olvassa is,és persze közre is működik.Jónéhány családtag,és közeli ismerős olvassa rendszeresen,vannak visszajelzések,(egyenlőre pozitívak!),amelyeknek nagyon örülök.
Úgy látszik,van bennem valamennyi exhibicionizmus:)

Még nem régi dolog a blogolás,de már nagyjából kialakult a munkamegosztás ezzel kapcsolatban.
Egyszer már írtam erről néhány mondatot,a helyzet azóta sem változott.A képek túlnyomó többségét a párom készíti,én inkább csak egy-két fázisfotót,de azt is ritkán,mert akkor meg ugye maszatos a kezem.
Ha kész,általában készül egy fotózandó teríték,amin lehet dolgozni. Ez azért is célszerű,mert a két gyermek nem mindig bírja türelemmel,így őket ezzel nem tartjuk fel,de sokszor előfordul,hogy ők akarják megenni a fotózott ételt.Jellemzően mindketten,tehát a parázs veszekedést elkerülendő le kell mindig fotózni egy másik tányért is,így mindkét gyermek eheti...

Befolyással van az utóbbi időben több mint 100-ra szaporodott magyar gasztroblog, és a bennük található számtalan sok jó recept a te konyhádra is?

Természetesen.Ha nem is úgy ,hogy bizonyos recepteket kompletten felhasználok,de ötleteket,stílust,alapanyagokat,technikákat lesek el másoktól.

A blogok jelentős részét olvasom napi-heti rendszerességgel,van amelyiket azért mert jó olvasni,van amelyiket kimondottan ötletekért,és nemegy olyan is van,amit irigykedve:)

Amiben leginkább tettenérhető a változás,az a külalak,ami eddig nem volt kiemelkedően fontos,elégedettek voltunk azzal,ha szép a teríték.De mióta meg kell jelenni,nem elég finomnak,szépnek is kell lenni,hiszen ezzel ablakot nyitottam az életünk egy részére.

De csalás nincs benne,mert nem csak a fényképezett terítéket igyekszem szépre csinálni,hanem az összeset !

Továbbadom a labdát Beatbullnak és Snöcynek,náluk vajon hogy van ez?

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

jo kezdet