Megpróbálkoztam én is a paradicsomszárítással. Mit mondjak,nem túl sok sikerrel,mert hiába volt a tökéletes,érett,de még kemény paradicsom,meg a jószándék,a technika közbeszólt...
Kiolajozott sütőlemezre rakosgattam a vékonyra szelt paradicsomot,megkentem olívaolajjal,ahogy a nagykönyvben meg van írva,és a legalacsonyabb fokozaton bedugtam a sötőbe.
Azt a fokozatot én olyan 70-80°C-osnak saccoltam,de inkább 120-130 lehetett,mert negyedóra múlva mintha sercegett volna az olaj.Mire ránéztem,a szeletek egy része átlépte a széntablettává válás határát,a maradék még menthető volt...
Marad a nap,úgy néz ki,lesz még az idén kánikula,majd kihasználom:)
Mivel maradt néhány szelet,és igen jó is volt,eredeti szándékomnak megfelelően egy fűszeres-illatos kenyér készítéséhez fel is használtam.
A szárított paradicsom mellett került még bele hagyma,bazsalikom,rozmaring,és durvára tört bors is.
Jó is lett,csak nem bírtuk kivárni,hogy kihűljön teljesen,még melegen ettünk belőle,jó sokat.
El is csaptuk a hasunkat jól.
Tehát a kenyér szerintem:
Amiből:
-5 mp(mérőpohár) kenyérliszt (BL80)
-2 mp víz
-2+4 ek evoo
-2 tk cukor
-2 kk só
-25-30 gr friss élesztő
-szárított paradicsomszeletek
-egy közepes vöröshagyma
-zöldfűszerek tetszés szerint
-só,bors
Ahogyan:
A kenyérnekvalókból a dagasztógép segítségével összeállítok egy adag kenyértésztát,ebbe kerül a 2 evőkanálnyi olaj is.
Ha kész,megkelt,a gépből kiszedem,lisztezett deszkán alaposan átgyúrom,dagasztom.Pár perc pihentetés után 7-8 mm vastagra kinyújtom,és rászórom a paradicsomot,az apróra vágott nyers vöröshagymát,a felaprított zöldfűszereket.Meglocsolom olívaolajjal,sózom,és sok borsot tekerek rá.Így:
2007. augusztus 14., kedd
Paradicsomos-fűszeres kenyér
A formában még egy fél órát kelesztem letakarva,aztán gőzzel teli,180-190°C-os sütőben készre sütöm.Rácsra teszem hűlni,és legközelebb tényleg meg is várjuk,hogy kihűljön...
Posted by
zsúrkenyér
at
8/14/2007
Labels: evoo, hagyma, kenyér, paradicsom, zöldfűszer
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
Épp azon gondolkoztam, hogy lehetne a kenyeret egy kicsit feldobni, hát itt a megoldás!
Be is fontad?
Üdv!
Feltekertem,összecsavartam,végét alágyűrtem,úgy került a formába.Csak az volt a gond,hogy az illesztés nem mindenhol került oldalra alulra,és ott kinyílt.
Nem baj,nem kenyérszépségvetélkedőre készült...
Én is így jártam a szárított paradicsommal - szirkóra égettem.
Nem baj,itt a kanikula,szaritok az erkelyen:)
Szia!
Szeretném megsütni a kenyeredet, és ehhez kérnék segítséget:
1 mp pontosan mennyi dkg, vagy dl?
Várom válaszodat.
Üdv. Icus
Kedves Icus!
A kenyerlangosnal valaszoltam!
Udv
zsurkenyer
Megjegyzés küldése